Trileçe

Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
Kek hamuru için;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Arası için
- 2 kutu krem şanti
- 2 bardak süt
Islatmak için;
- 4 su bardağı süt
- 1 paket krema
- Yarım su bardağı şeker
Üzerin için
- Frambuazlı sos
Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için bir kaba yumurta ve şekeri alıp köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Sırayla su, sıvı yağ, un, vanilin ve kabartma tozunu atarak çırpmaya devam edin çırpma süreci bitince yağlanmış borcama döküp 160 derecelik fırında pişirelim.
- Kek pişerken keki ıslatmak için bir kaba şeker krema ve sütü alıp şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Pişen kekin birinci sıcağı çıkınca kürdan yardımıyla delelim ki sütü içine çeksin birinci sıcağı çıkınca sütle yavaş yavaş ıslatalım soğuması için kenara alıp krem santiyi hazırlayalım ben iki kutu krem şanti ile hazırlıyorum.
- Soğuyan kekimize krem şantiyi her yerine eşit ölçüde sürelim ve dolaba kaldırın bir dinlensin.
- Yarım saat kadar sonra hazır olan sosu her yerine gelecek formda dökelim.
Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





