Zeytinyağlı Bamya Yemeği

Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk soğan
- 500-600 gram kadar bamya
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 3 adet doğranmış domates
- 3-4 diş sarımsak
- Yarım limon suyu
- Tuz (yarım çay kaşığı )
- Zeytinyağı (çay bardağının 4/1 kadar)
Pişirmek için;
- Su (tencereye nazaran üzerine bir iki parmak geçecek kadar su )
Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağında ay biçiminde doğradığımız soğanları kavurup, salçamızı ekliyoruz.
- Salçayı da kavurduktan sonra üzerine bamyaları ek edip, bir tıp karıştırıyoruz.
- Bamyaların üzerine domates ve sarımsakları ekleyip, suyunu koyuyoruz.
- Suyu biraz kaynamaya başlayınca limon suyunu ek ediyoruz, tencerenin kapağını kapatıyoruz kısık ateşte pişiriyoruz.
Yaklaşık 1 saat içinde pişmiş oluyor. - Piştikten sonra tuzunu ek edip üzerine de zeytin yağı gezdirip, servis edebilirsiniz.
- Bamya pişirirken salyalanmaması için püf noktamız bamyaları tencereye ekledikten sonra üzerine kesinlikle limon suyu koyarak pişirmek, ve çok fazla karıştırmamak)
Afiyet olsun 😋
Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








