Gobit Ekmeği
Gobit Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 kilo un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yeteri kadar su
- 1 tatlı kaşığı maya
İçi için;
- Haşlanmış yumurta
- Dilimlenmiş domates
- Doğranmış kuru soğan
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
Gobit Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 1 kilo unun ortasını açalım ,1 tatlı kaşığı tuz ,1 tatlı kaşığı maya ve yeteri kadar suyu koyup hamurumuzu yoğurup mayalanmasını bekleyelim.
- Hamurumuz kulak göğsünden biraz yumuşak olması lazım.
- Mayalanan hamurumuzu eşit bezelere bölüp tatlı tabağı büyüklüğünde açalım ve elimizle bastırıp bir kenarda tekrar kabarmasını bekleyelim.
- Kabaran hamurlarımızı yağlı kağıda koyup alt üst fanlı ayarda 180 derecede pişirelim. Puf puf kabardığını göreceksiniz.
- Yumurtaların izi haşlayıp ince ince kıyalım ve baharatlarını ekleyelim.
- Ekmeğimizin içini açıp yumurta domates ve soğanımızı ekleyip afiyetle yiyelim.
Gobit Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















