Gobit Ekmeği

Gobit Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 kilo un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri kadar su
  • 1 tatlı kaşığı maya

İçi için;

  • Haşlanmış yumurta
  • Dilimlenmiş domates
  • Doğranmış kuru soğan
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber

Gobit Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle 1 kilo unun ortasını açalım ,1 tatlı kaşığı tuz ,1 tatlı kaşığı maya ve yeteri kadar suyu koyup hamurumuzu yoğurup mayalanmasını bekleyelim.
  2. Hamurumuz kulak göğsünden biraz yumuşak olması lazım.
  3. Mayalanan hamurumuzu eşit bezelere bölüp tatlı tabağı büyüklüğünde açalım ve elimizle bastırıp bir kenarda tekrar kabarmasını bekleyelim.
  4. Kabaran hamurlarımızı yağlı kağıda koyup alt üst fanlı ayarda 180 derecede pişirelim. Puf puf kabardığını göreceksiniz.
  5. Yumurtaların izi haşlayıp ince ince kıyalım ve baharatlarını ekleyelim.
  6. Ekmeğimizin içini açıp yumurta domates ve soğanımızı ekleyip afiyetle yiyelim.

Gobit Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mahluta Çorbası
Çıtır Kabak (Kabak Tarator Yatağında)
Tuzlu Kurabiye ( Ağızda Dağılan,uzun Süre Tazeliğini Koruyan)
Baklava Yufkası Ve Kadayıf İle Şerbetli Tatlı
Zeytinyağlı Taze Fasülye
Fesleğenli Express Makarna
Hdabla | © 2025 |