Süt Helvası (Bursa Helvası)

Süt Helvası (Bursa Helvası) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım paket vanilin

Üzeri için;

  • Kıyılmış fındık yahut ceviz

Süt Helvası (Bursa Helvası) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü ve şekeri, şeker eriyene kadar başka bir kapta çırpalım.
  2. Tencereye tereyağ ve unu alalım.
  3. Un yoğunlaşana kadar kavuralım.
  4. Un yağı çekip istenilen kıvama geldikten sonra hazırladığımız sütlü şerbeti yavaş yavaş helvaya ekleyelim.
  5. Bir yandan daima karıştırmaya devam edelim.
  6. Son olarak yumurta sarısı ve vanilini ekleyip ocaktan alalım.
  7. Fırın kaplarına paylaştırdıktan sonra 200°c evvelce ısıtılmış fırında 10-15 dk pişirelim.
  8. Fırından çıkan helvaları dilediğiniz üzere süsleyip sıcak yahut soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun🌸.

Süt Helvası (Bursa Helvası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Köfte Patates
Fit Poğaça
Lor Peynirli Pizza
Susamlı Kurabiye
Simit Poğaça
Karabuğday Salatası
Hdabla | © 2025 |