Bir Hamurdan Beş Çeşit Poğaça

Bir Hamurdan Beş Çeşit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 2 yumurta (1 sarısı üzerine)
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 8-9 su bardağı un

İçine;

  • Patates
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam pul biber
  • Bir tutam tuz
  • Rendelenmiş kaşar
  • Sucuk
  • Mısır
  • Zeytin
  • Domates sosu
  • Biber
  • Peynir

Arası için;

  • 50 gram eritilmiş tereyağı

Bir Hamurdan Beş Çeşit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur yoğurma kabına süt şeker ve mayayı alıp karıştırıyoruz.
  2. 5 dk mayalandırdıktan sonra geriye kalan materyalleri ekleyip hafif ele yapışan poğaça hamuru elde ediyoruz.
  3. Hamurumuz iki katına çıkınca form vermeye başlıyoruz.
  4. Hamuru beş eşit modüle bölüyoruz.
  5. Öncelikle rulo poğaça için haşlanmış patatesi ezip doğranmış maydanoz ve pul biber ile karıştıyoruz.
  6. Pizza poğaça için sucukları,biberleri istediğimiz büyüklükte doğruyoruz.
  7. Açma poğaça için hamuru unla açıyoruz.
  8. Yağlayıp ince şeritler halinde kesiyoruz.
  9. Kestigimiz 3 şeriti birleştirip açma biçimi veriyoruz.
  10. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpip fırına gönderiyoruz.
  11. Pizza poğaça için hamuru ince bir halde açıyoruz.
  12. Büyük bir bardak yardımıyla yuvarlak halde kesip tepsiye diziyoruz.
  13. Üzerini çatallayıp domates sosunu sürüyoruz.
  14. Sırasıyla üzerine rendelenmiş kaşar, sucuk, mısır, biber ve zeytin koyup fırına veriyoruz.
  15. Rulo poğaça için hamuru ince bir formda açıyoruz ve yağlıyoruz.
  16. Zarf formunda kapatıp 5 dk dinlendirdikten sonra tekrar açıyoruz ve patates harcını her yerine sürüp rulo yapıyoruz.
  17. 3 parmak büyüklüğünde modüller kesip tepsiye diziyoruz.
  18. Elimizle hafif bastırıp yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz akabinde fırına veriyoruz.
  19. Parmak poğaça için hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım.
  20. Elimizle biraz açıp yağa batırıp 10 dk tepside dinlenmeye bırakıyoruz.
  21. Dinlendikten sonra küçük oklava yardımıyla uzun ince açıp hamurun iki ucunu birleştirip ortasına oklavayı geçiriyoruz elimizle bir yandan hamuru başka yandan oklavayı çekiştirerek hamuru açıldığı kadar açmaya çalışıyoruz.
  22. Oklavayı çekmeden hamurun üstüne kaşar ve sucuk koyup oklavayla sarıyoruz.
  23. Burma baklavadaki üzere lakin burda büzüştürmeden hamuru yalnızca sararak hal vermeye çalışıyoruz.
  24. Oklavayı çekip hamuru tepsiye diziyoruz.
  25. Yumurta sürüp çörek otu serpiyoruz fırına veriyoruz.
  26. Diğer poğaçaya klasik poğaça halini veriyoruz içine peynir koyup kapatıyoruz.
  27. Yumurta sürüp çörek otu serpiyoruz akabinde fırına veriyoruz.
  28. 180 derece fırında denetimli olarak pişiriyoruz.

Bu ölçülerle dolu dolu 3 tepsi poğaça çıkıyor. Afiyet bal şifa olsun ♥️.

Bir Hamurdan Beş Çeşit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beyaz Çikolatalı Limonlu Truff
Lahmacun Harcı
Avşar Kebabı
Çikolatalı Magnolia
Kesme İrmik Tatlısı
Karamelize Şerbetli Kremalı Revani
Hdabla | © 2025 |