Ispanaklı Mantarlı Kiş
Ispanaklı Mantarlı Kiş Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 150 gram margarin yada tereyağ
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3 su bardağı un
Harcı için;
- Yarım demet ıspanak
- 1 avuç temizlenmiş yıkanmış doğranmış kültür mantarı
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Sos için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı krema
Üzeri için;
- 1 su bardağı +3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Ispanaklı Mantarlı Kiş Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için olan bütün materyalleri bir kapta karıştırın yoğurun sonra hamurun üstünü örtüp 1 saat buzdolabında bekletin.
- Ispanakları temizleyip yıkayıp doğrayın bir tavaya ıspanakları mantarı tuz ve karabiberi koyup ıspanaklar ölene kadar kavurun.
- Sos için yumurta ve sıvı kremayı birlikte çırpın.
- 1 saat sonra buzdolabından hamuru çıkarıp yağlanmış 30 santimlik fırın tepsisine yayın kenarlarını biraz üst hakikat yapın sonra üzerine çatalla delikler açın .
- 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
- Sonra tepsideki hamurun üzerine ıspanaklı mantarlı harcı yayın onun üstüne çırpılmış sosdan dökün yayın.
- 200 derece fırına verin üzeri biraz kızarınca fırından alın ve üzerine kaşar peyniri yayın tekrar fırına verin kaşarlar eriyip biraz kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
Ispanaklı Mantarlı Kiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






