Dünyanın En Pratik Mantısı

Dünyanın En Pratik Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 500 gram dana kıyma
  • 5-6 kol maydanoz
  • 1 adet iri uzunluk soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Servis için;

  • Yoğurt (isteğe bağlı sarımsak)

Üzeri için

  • Tereyağ
  • Nane
  • Kırmızı biber

Dünyanın En Pratik Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıyma,ince doğranmış soğan ,maydanoz ve baharatlar yoğrularak 6 kesime ayrılır.
  2. Yufkalar ortadan ikiye kesilir.
  3. Yarım yufkanın geniş tarafına kırma harcı yerleştirilerek şerit biçiminde yaydırılacak yufka sarılır.
  4. Parmak kalınlığında kesimlere ayrılarak yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilir.
  5. Tüm yufkalara birebir süreç uygulanır.
  6. 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.
  7. Tereyağ eritilir, içerisine nane ve toz biber eklenerek kızdırılır.
  8. Fırından çıkan mantılar servis tabağına alınarak üzerine yoğurt ve tereyağlı sos eklenerek servis edilir. Deneyip tadanlara afiyet olsun….

Dünyanın En Pratik Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kapya Biber Yatağında Tavuk Sote
Islak Brownie Kurabiye
Pastane Usulü Islak Kek
Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk
Fırın Makarna
Limonlu Çatlak Kurabiye
Hdabla | © 2025 |