Sebzeli Tuzlu Kek

Sebzeli Tuzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 közlenmiş kırmızı kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 100 gram rende kaşar peynir
  • 1 küçük kase küp doğranmış sucuk
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 küçük kase ayıklanmış siyah zeytin
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 50 gram katı yağ

Sebzeli Tuzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtayı şeker ile köpük olana kadar çırpalım.
  2. Üzerine süt, yoğurt ve sıvı yağı ekleyelim.
  3. Dilimlediğimiz zerzevatları ve öbür iç harç gereçleri ekleyelim.
  4. Son olarak kabartma tozu ve unu eleyerek kek harcına ekleyelim.
  5. Katı yağ ile yağladığımız tepsiye harcımızı dökelim.
  6. 180°c evvelden ısıtılmış fırında 25-30 dk içi hamur kalmayacak formda pişirelim.
  7. İlk sıcaklığı geçtikten sonra servis edebilirsiniz.

Kahvaltı ve beş çayı sofralarınıza gönül rahatlığıyla koyabileceğiniz hafif ve pratik bir tarif🍀.

Afiyet olsun🌸.

Sebzeli Tuzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyveli Crumble Kek
Patatesli Lepe Yemeği
Evde Et Döner
Mini Cookie
Sokak Lezzetlerinden Sosisli
Şekerpare
Hdabla | © 2025 |