Sebzeli Tuzlu Kek
Sebzeli Tuzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 közlenmiş kırmızı kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 100 gram rende kaşar peynir
- 1 küçük kase küp doğranmış sucuk
- Bir tutam maydanoz
- 1 küçük kase ayıklanmış siyah zeytin
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 50 gram katı yağ
Sebzeli Tuzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtayı şeker ile köpük olana kadar çırpalım.
- Üzerine süt, yoğurt ve sıvı yağı ekleyelim.
- Dilimlediğimiz zerzevatları ve öbür iç harç gereçleri ekleyelim.
- Son olarak kabartma tozu ve unu eleyerek kek harcına ekleyelim.
- Katı yağ ile yağladığımız tepsiye harcımızı dökelim.
- 180°c evvelden ısıtılmış fırında 25-30 dk içi hamur kalmayacak formda pişirelim.
- İlk sıcaklığı geçtikten sonra servis edebilirsiniz.
Kahvaltı ve beş çayı sofralarınıza gönül rahatlığıyla koyabileceğiniz hafif ve pratik bir tarif🍀.
Afiyet olsun🌸.
Sebzeli Tuzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






