Kuymak
Kuymak Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 4- 5 bardak sıcak su
- Yarım kalıp kaşar peyniri
- Biraz tuz
Kuymak Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavaya sıvı yağı ve tereyağını alalım, eriyene kadar ısıtalım .
- Mısır ununu katıp kavuralım, rengi dönmeye başlayınca sıcak suyu ekleyip karıştırmaya devam edelim( kıvamını burda ayarlayabilirsiniz çok katı olursa su ölçüsünü biraz daha artırabilirsiniz)
- Sonra dilimlediğimiz kaşar peynirlerini ve tuzunuda ekleyerek peynirler eriyene kadar karıştırmaya edelim. Afiyet olsun 🌸.
Kuymak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












