Kıbrıs Tatlısı
Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbet için tüm gereçleri karıştırıp 15 dakika kaynatıp soğumaya alın.
- Keki için yumurtayı şekerle 5 dakika kadar çırpıp başka materyalleri ekleyerek karıştırın.
- 160 derecede 30 dakika pişirin.
- Kreması için kremşanti hariç tüm materyalleri karıştırıp fokurdayıncaya kadar pişirin.
- İçine toz kremşantiyi boşaltıp blendırla çırpın.
- Fırından çıkan kekin üzerine soğuyan şerbeti dökün.
- Kek şerbetini çekince kremayı dökerek spatula yardımıyla yaydırın.
- Üzerine toz hindistan cevizi serperek servis edin.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















