Un Kurabiyesi

Un Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gr katıyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 ,5 su bardağı mısır nişastası
  • 4,5 su bardağı elenmiş un

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Un Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 250 gr yumuşamış katıyağı, nişastayı, sıvı yağı ve pudra şekerini derin bir kapta uygunca ezerek karıştırın.
  2. 4 su bardağı unu eleyerek yağ karışımına ekleyin ve yoğurun.
  3. Yumuşacık bir hamur olduğunda dondurma kaşığı ile form verin.
  4. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  5. 180 derece ısıtılmış fırında beyaz kalacak biçimde yaklaşık 30 dakika pişirin.
  6. Üzerine pudra şekeri serperek afiyetle yiyin🌹.

Not: bir kısmını da elle yuvarlayıp, düzelttim. O biçimde yapabilirsiniz.

Un Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Narlı Tavuk Salatası
Chia Puding
Özel Kısır Tarifi (Salçası Pişen,Soğanı Kavrulan)
Peynirli Gül Böreği (Çok Kolay)
Çilekli Limonata
Baileys Dondurma
Hdabla | © 2025 |