Tahinli Kurabiye
Tahinli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram yumuşamış katı yağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı kavrulmuş susam
- 1 çay bardağı tahin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 – 3 su bardağı un
Tahinli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle susamı kavuruyoruz.
- Un hariç tüm materyalleri derin bir kapta karıştırıyoruz.
- Unu 2 su bardağından sonra yavaş yavaş ekliyoruz. Şayet; kıvamı yumuşak olmamışsa, avuç avuç un ekleyebilirsiniz.
- Dondurma kaşığı ile biçim vererek yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar denetimli pişirin.
- Soğuduktan sonra yemenizi tavsiye ederim. Yoksa dağılır.Afiyet olsun.
Tahinli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














