Tahinli Kurabiye

Tahinli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram yumuşamış katı yağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 – 3 su bardağı un

Tahinli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle susamı kavuruyoruz.
  2. Un hariç tüm materyalleri derin bir kapta karıştırıyoruz.
  3. Unu 2 su bardağından sonra yavaş yavaş ekliyoruz. Şayet; kıvamı yumuşak olmamışsa, avuç avuç un ekleyebilirsiniz.
  4. Dondurma kaşığı ile biçim vererek yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar denetimli pişirin.
  6. Soğuduktan sonra yemenizi tavsiye ederim. Yoksa dağılır.Afiyet olsun.

Tahinli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enfes Muzlu Ekmek (Hem Kolay, Hem Lezzetli!)
Keten Tohumlu Glutensiz Lavaş / Krep
Kıymalı Patates Yemeği
Köfteli Rulo Patlıcan Sarma
Sebzeli Tavuk
Soya Soslu Tavuk Baget
Hdabla | © 2025 |