Kaymak Dolgulu Şerbetli Kadayıf Tatlısı
Kaymak Dolgulu Şerbetli Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram taze kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Kaymak için;
- 1 su bardağı süt
- 1 kahve fincanı şeker
- 1 kahve fincanı irmik
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 2 damla limon
Kaymak Dolgulu Şerbetli Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını eritip kadayıfların üzerine döküyoruz kadayıfları elimize didikliyoruz.
- Kaymak için süt, şeker, irmiği tencerede kaynatıyoruz ,soğumaya bırakıyoruz.
- Şerbeti için tencereye şeker su ekliyoruz.
- Kaynadıktan sonra limon sıkıp kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Muffin kalıplarını elimizle yağlıyoruz bir tutam kadayıf koyuyoruz içine kaymak ekleyip üzerini kadayıfla kapatıyoruz.
- Elimizde güzelce bastırıyoruz fırında denetimli bir halde kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kadayıfların birinci sıcaklıkları çıktıktan sonra şerbet döküyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️.
Kaymak Dolgulu Şerbetli Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











