Cheesecake
Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
- 3 paket burçak bisküvi
- 100 gram tereyağı
- Bir avuç fındık
Üst katmanı;
- 600 gram labne peyniri
- 1.5 su bardağı şeker
- 200 ml sıvı krema
- 3 adet yumurta
- 3.5 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için;
- 1 kase çilek (ayıklanmış)
- 1.5 tatlı kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 adet limonun suyu
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 1 çay kaşığı ucu zerdeçal
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle blendera bisküvileri ve fındıkları atıp çekiyoruz.
- Erittiğimiz tereyağı ile buluşturup karıştırıyoruz.
- Muffin kalıplarına bir yemek kaşığı olacak formda bisküvilerden hisse ediyoruz.
- Çay bardağının altı ile bastırıyoruz.
- Üst katmanını yapmak için çırpma kabına suyu alınmış labne peyniri ve şekeri ekliyoruz güzelce çırpıyoruz.
- Ardından krema ekleyip çırpıyoruz.
- Yumurtaları tek tek olacak biçimde ekleyip karıştırıyoruz.
- Ardından nişasta ve un ekleyip karıştırıyoruz.
- Fırının altına borcamda su koyuyoruz cheesecakelerimizin pişerken dağılmaması için.
- 170 derece fırında denetimli olarak pişiriyoruz.
- Daha sonra fırını kapatıyoruz kapağını yarım halde açık bırakıyoruz soğumasını bekliyoruz.
- Limonlu sos için limon suyu, limon kabuğu, su,şeker, nişasta ve zerdeçalı ekleyip cezvede pişiriyoruz.
- Çilekli sos için doğradığımız çilekleri ,suyu,şekeri ve nişastayı tencereye alıp pişiriyoruz.
- Eğer soslarımız katı olursa kıvamını sıcak su ile açabilirsiniz.
- Soğuyan cheesecake’lerin üzerine soslarımızdan döküyoruz.
- Ben hazır çikolata ve karamel sos da kullandım hazır sos da kullanabilirsiniz.
- Bu ölçülerle yaklaşık 30-34 adet muffin kalıbı büyüklüğünde cheesecake’ler elde ettik. Afiyet bal şifa olsun ♥️.
Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










