Laz Böreği
Laz Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 16 yaprak baklavalık yufka
- 150 gr tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Muhallebisi için;
- 1 lt süt
- 4 yemek kaşığı seker
- 2 yemek kaşığı un(tepeleme)
- 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tutam tuz
Laz Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti için su ve şekeri tencereye alalım.
- 10 dk kaynatıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Kreması için tereyağ ve vanilya hariç tüm materyalleri tencereye alıp karıştıralım.
- Ocağı açıp krema kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edelim.
- Krema kaynayınca ocaktan alıp tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Kremayı soğumaya bırakalım.
- Baklavalık yufkayı borcamın halinde ikiye keselim.
- Toplam 32 adet yufkamız oldu.
- Tereyağını eritelim sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
- Dikdörtgen borcamın en altını yağlayıp 16 adet yufkanın tamamını her birinin üzerine yağ sürecek halde kat kat ekleyelim.
- Tam ortaya soğumuş olan kremamızı ekleyip güzelce yayalım.
- Tekrar yufkaları her birinin üzerine yağ sürecek halde kat kat ekleyelim.
- En üste kalan yağı sürüp tatlyi kare çeklinde dilimleyelim.
- Tatlıyı evvelce ısıtılmış 190 derece üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Tatlının birinci sıcaklığı geçince soğumuş olan şerbeti ilaveedelim.
- 1 saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz.
Laz Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









