Ispanak Yemeği
Ispanak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo ıspanak
- 1 orta yahut küçük uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı bulgur yahut pirinç
- 1 çay kaşığı toz biber
- Karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıcak su
Ispanak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tenceremize yağı ekleyip doğradığımız soğanı içine atıp güzelce kavuruyoruz.
- Soğanımız kavrulduktan sonra salça ve baharatları ekleyip tekrar kavuruyoruz.
- Ardından doğramış olduğumuz ıspanakları tencereye ekleyip karıştırıyoruz ıspanaklarımız haşlanırken küçüklecektir uygunca kavrulmuş ıspanağımızı hoş bi karıştırıp üzerine pirinç ya da bulgur ekliyoruz.
- Tekrar karıştırıp üzerine suyumuzu ekliyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp altını kısığa alıp pişmeye bırakıyoruz.
- Yaklaşık 15-20 dk aralığında pişmiş olacaktır. Yemeğimiz hazır❤️ afiyet olsun 🌸.
Yanına yoğurtla servis edebilirsiniz💫.
Kişi sayınıza nazaran gereçleri çoğaltıp yapabilirsiniz 🌸.
Ispanak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







