Ispanak Yemeği

Ispanak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 orta yahut küçük uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı bulgur yahut pirinç
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su

Ispanak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tenceremize yağı ekleyip doğradığımız soğanı içine atıp güzelce kavuruyoruz.
  2. Soğanımız kavrulduktan sonra salça ve baharatları ekleyip tekrar kavuruyoruz.
  3. Ardından doğramış olduğumuz ıspanakları tencereye ekleyip karıştırıyoruz ıspanaklarımız haşlanırken küçüklecektir uygunca kavrulmuş ıspanağımızı hoş bi karıştırıp üzerine pirinç ya da bulgur ekliyoruz.
  4. Tekrar karıştırıp üzerine suyumuzu ekliyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp altını kısığa alıp pişmeye bırakıyoruz.
  5. Yaklaşık 15-20 dk aralığında pişmiş olacaktır. Yemeğimiz hazır❤️ afiyet olsun 🌸.

Yanına yoğurtla servis edebilirsiniz💫.

Kişi sayınıza nazaran gereçleri çoğaltıp yapabilirsiniz 🌸.

Ispanak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Salata
Terbiyeli Tavuk Çorbası (Lokanta Usulü)
Blueberry Muffin
Şeftalili Enfes Spoonful
Kolay Trileçe
Limonlu Kek
Hdabla | © 2025 |