Zeytinyağlı Portakallı Enginar (Enginarı Sevdiren Tarif)

Zeytinyağlı Portakallı Enginar (Enginarı Sevdiren Tarif) Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet enginar
  • 150 şer gram bezelye, havuç, patates (500 gram garnitür konservesi)
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1/2 (yarım) adet domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 orta uzunluk limon
  • 1 adet portakal
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Zeytinyağlı Portakallı Enginar (Enginarı Sevdiren Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı ister küçük doğrayın isterseniz de rondodan geçirin. Ben rondodan geçirdim.
  2. Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyarak soğanları biraz kavurun.
  3. Garnitür kullanmayacaksanız patates ve havucu küp küp doğrayıp bezelye ile ekleyelim ya da garnitür konservesini ekleyelim.
  4. Yarım domatesi de kabuğunu soyup küp küp doğrayıp ekleyelim. Tuzu ekleyelim.
  5. Sosu için bir orta-küçük limonun ve portakalın suyunu çıkaralım. Yarım çay bardağı zeytinyağını da ekleyelim.
  6. Enginarları ben evvelden soyup limon suyunda tutmuştum. İsterseniz konserve kullanabilirsiniz.
  7. Enginarları çıkarınca limon ve portakal ile dışını içini ovalayın tadını alıp kararmasını önlemek için.
  8. Enginarları bezelyelerin üzerine çukur kısmı içe bakacak formda koyup ve sosu üstüne dökelim. (ben su eklemedim ancak sosunuz az olduysa yarım bardak su da ekleyebilirsiniz. ).
  9. 25-30 dk orta ateşte denetimli formda pişirelim.
  10. Kapağı da kapalı olsun. Ben son 5 dk enginarı çevirip bezelyeleri ortasına koyup da bir pişiriyorum.
  11. Soğuyunca afiyetle yiyebilirsiniz.
  12. İsterseniz üstüne dereotu da ekleyebilirsiniz. Afiyetler olsun.

Zeytinyağlı Portakallı Enginar (Enginarı Sevdiren Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Airfer’da Patates Kızartması
Güllü Cheesecake (Kendi Tarifim)
Dereotlu Patates Rulo
Milföy Atıştırmalık
Tadına Doyum Olmayan Maraş Köftesi (Sömelek Köfte)
Havuçlu Yoğurtlu Kereviz Salatası
Hdabla | © 2025 |