Orman Kebabı

Orman Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram modül et
  • 1 büyük havuç
  • 2 büyük patates
  • 1 büyük soğan
  • Yarım kavanoz bezelye
  • 2 orta uzunluk diş sarımsak

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı dolusu kavrulmuş un
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası

Orman Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Eti büyük kesimler halinde doğrayalım. Soğanı dörde bölelim. Et ve soğanı düdüklüde haşlayarak pişirelim.
  2. Havuç ve patatesi etten daha küçük boyutlarda lakin iri biçimde doğrayalım. Az bir yağda patates ve havucu kaçıralım. Büsbütün şişmesini beklemeden ocaktan indirelim.
  3. Et, patates, havucu dikdörtgen borcam kaseye alalım. Üzerine yarım kavanoz konserve bezelyeyi yıkayıp ekleyelim. 2 diş sarısağı da doğrayıp ekleyelim.
  4. Kavrulmuş un ve salçayı bir kaseye alalım üzerine su ekleyerek sulu bir muhallebi kıvamına getirelim.
  5. Bu karışımı borcamdaki materyallerin üzerine ekleyelim. Hazırlanan borcamdaki gereçlerin üzerini kapatacak kadar haşlanmış et suyu ekleyelim.
  6. 200 derecede üzeri kızarana ve kıvam alana kadar pişirelim.
  7. Servis etmeden evvel en az 15 dakika dinlendirmeye çalışalım.

Afiyet olsun

Orman Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Isırgan Otu Çorbası
Beşamel Soslu Patates Yatağında Ispanak
Sütlaç
Havuçlu Tarçınlı Kek (Rafine Şekersiz)
Çilekli Ballı Kefir( 12+ Ay)
Terbiyeli Yıldız Şehriye Çorbası (Köfteli Havuçlu)
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet