Tereyağlı Açık Simitler
Tereyağlı Açık Simitler Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 tatlı kaşığı maya
- 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı su
- Bolca kavrulmuş susam
İçi için;
- Rendelenmiş kaşar ve sucuk
Tereyağlı Açık Simitler Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyalleri karıştırma kabına alıp yoğuralım, bir saat dinlendirelim.
- Eşit halde 9-10 beze yapalım, her bir bezeyi merdane yardımı ile daire halinde açıp içine kaşar rendesi ek edip poğaça formunda kenarlarından sıkıca kapatalım.
- Kapattığımız hamurları evvel pekmezli suya akabinde susama bulayıp karşıt tarafını bir bıçak yardımı ile ortasından açalım.
- Kaşarlar görünecek kadar açıldıktan sonra üzerine sucukları ek edelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında düzgünce kızarana kadar pişirelim.
Tereyağlı Açık Simitler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















