Közlenmiş Patlıcan Biber Ve Nohut Salatası ( Meze)
Közlenmiş Patlıcan Biber Ve Nohut Salatası ( Meze) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet bostan patlıcan
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 1 demet maydanoz
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 baş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay bardağı kırılmış ceviz
Közlenmiş Patlıcan Biber Ve Nohut Salatası ( Meze) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Nohudu akşamdan ıslatıp, sabah haşlayalım.
- Patlıcan biber ve sarımsağı biraz bıçakla çizikler atıp üzerine biraz tuz, karabiber ve sıvı yağ sürüp ısıtılmış fırında 220 derecede közleyelim. 30-35 dk.
- Daha sonra közlenmiş sebzelerin kabuklarını soyduktan sonra sarımsak hariç bıçakla patlıcan ve biberi düzgünce kıyıp tabağa alalım.
- Üzerine sarımsağın dişlerini sıkıp ezelim.
- Haşlanmış nohudu, kırılmış cevizi, ince kıyılmış maydanozu, tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
- Son olarak bir avuç nohut ve cevizi zeytinyağında çok yakmadan kavuralım üzerine kırmızı toz biber ekleyip, salatanın üzerine gezdirip, servis edelim. Deneyeceklete afiyet olsun.
Közlenmiş Patlıcan Biber Ve Nohut Salatası ( Meze) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















