Akdeniz Kremalı Tavuk

Akdeniz Kremalı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram tavuk göğüs
  • 9 adet mantar
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 15-20 adet ıspanak
  • 1,5 çay bardağı su
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Krema için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 3-4 damla limon
  • 1 bardak süt
  • 1 çay kaşığı tuz

Akdeniz Kremalı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğsü kuşbaşı doğranıp, harlı ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
  2. Soğanlar ince halka doğranıp, ekliyoruz biraz kavurunca biberleri ekliyoruz kavuruyoruz.
  3. Ispanakları doğrayıp ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  4. İnce halka doğranmış mantarları ekleyip, karıştırdıktan sonra tavanın kapağını kapatıp. Sulanıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz orta ara karıştırdım. Mantarlar biraz canlı olduğu için 1,5 çay bardağı su ekledim kapağını kapatıp suyunun çekmesini bekledim.
  5. Kreması için; unu, yumurta sarısını tuzu limon suyunu ekleyip karıştırıp sütü ekledim blenderla karıştırıp homejen hale gelmesini sağladım.
  6. Suyunu çeken yemeğimize pul biber karabiber tuz ekleyip karıştırdıktan sonra kremayı ekleyip, karıştırdım suyunu çektikten sonra harmanlayıp kapattım 5 -10 dk dinlendikten sonra servis ettim afiyet olsun:)

Akdeniz Kremalı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Pudingli Kek
Yoğurtlu Fasulye Mezesi
Tavuk Taşlığı ( Yiyenin Bir Daha İsteyeceği Türden)
Kakaolu Kek
Düdüklüde Tavuklu Keşkek
Maden Sulu Kek
Hdabla | © 2025 |