Çilekli Charlotte Pastası (Videolu)
Çilekli Charlotte Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için:
- 250 gram soğuk maskarpone
- 2 kutu soğuk sıvı krema (400 ml)
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri (40 gr.)
- 1 paket vanilya şekeri
Ayrıca:
- 300-350 gram taze çilek
- 39-40 adet kedidili bisküvi
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı soğuk süt
Üzerini süslemek için:
- Çilek
- Rendelenmiş bitter çikolata
Çilekli Charlotte Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kremayı hazırlayın. Pudra şekerini geniş bir karıştırma kabına eleyin. Üzerine maskarpone, sıvı krema ve vanilya şekerini ekleyip mikserle yaklaşık 7 dakika çırpın.
- Kremanızı sıkma torbasına aktarın.
- Kelepçeli pasta kalıbınızın yalnızca kelepçesini pasta tabağınıza yerleştirin.
- Kenarı için 24 adet kedidili bisküvi kullandım. Bisküvilerin alta gelen kısmı düz olması için iki santim kesin. Şekerli tarafı dışa gerçek gösterecek biçimde fotoğrafta görüldüğü üzere yan yana dizin.
- Pastanın tabanı için kedidili bisküvileri kısa süte batırıp tabana dizin.
- Kremanın yarısını üzerine sıkıp, güzelce düzleyin.
- Çilekleri yıkayıp duruladıktan sonra küçük modüllere kesin ve kremanın üzerine yerleştirin.
- Tekrar bir kat süte batırılmış bisküvi dizin.
- Geri kalan kremayı üzerine sıkıp, düzleyin. 3 saat buzdolabına kaldırın.
- Pastanızı taze çilek ve rendelenmiş çikolata ile süsleyin. Afiyet olsun.

Çilekli Charlotte Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















