Çilekli Kek
Çilekli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı şeker
- 0,5 su bardağı yoğurt
- 0,5 su bardağı kefir
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 1 paket vanilya
- 3 yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 300 gram çilek
- 0,5 su bardağı file badem
Çilekli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker, yoğurt, kefir, sıvı yağı ve vanilya bir kaç dakika çırpın. Çırpılan sostan 1 bardak ayırın ve buzdolabına koyun. Kalan sosa 3 yumurta karıp çırpın. Un ve kabartma tozu ekleyin ve karıştırın. Badem ekleyip karıştırın.
- Hamurun yarısını kek kalıbına koyun, üzerine ikiye kesilmiş çilek koyun. Hamurun kalanı ekleyin üzerine çilek yerleştirin.
- Önceden 175 derece ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin. Çıktıktan 2 dakika sonra üzerine sosu dökün. Soğuduktan sonra servis yapın.
Çilekli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












