Çıtır Yufka Böreği
Çıtır Yufka Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet günlük yufka
İç harcı için;
- 2 yemek kaşığı labne peyniri
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Büyük bir kase yarım yağlı beyaz peynir
Sos için;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1-2 damla limon
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 şişe maden suyu
- 2 yemek kaşığı un
Çıtır Yufka Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün sos gereçlerini bir kasede karıştırın homojen kıvamda olsun. Harç gereçlerini başka bir kasede karıştırın.
- Yufkaları açın, sostan her yerine sürün. Yufkayı üstte kalan kısmından kendinize yanlışsız iki ye katlayın sos sürün harçtan koyup 4 parmak kalınlığında kesin ve tek tek sarın rulo haline koyun tepsiye dizin. Tüm yufkalara birebir halde devam edin.
- İşlem bitince bir yumurta sarısını bir kasede çırpın üzerine sürün.
- 180 derecede yaklaşık 20 dk üzeri kızarana kadar pişirin. İçi yumuşak dışı baklava yufkasıyla yapılmış üzere çıtır çıtır böreğiniz birinci sıcağı çıkınca servise hazır afiyet olsun. Takibe almayı unutmayın lütfen 🤗 sevgiler.
Çıtır Yufka Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







