Çıtır Yufka Böreği

Çıtır Yufka Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet günlük yufka

İç harcı için;

  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Büyük bir kase yarım yağlı beyaz peynir

Sos için;

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1-2 damla limon
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 şişe maden suyu
  • 2 yemek kaşığı un

Çıtır Yufka Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün sos gereçlerini bir kasede karıştırın homojen kıvamda olsun. Harç gereçlerini başka bir kasede karıştırın.
  2. Yufkaları açın, sostan her yerine sürün. Yufkayı üstte kalan kısmından kendinize yanlışsız iki ye katlayın sos sürün harçtan koyup 4 parmak kalınlığında kesin ve tek tek sarın rulo haline koyun tepsiye dizin. Tüm yufkalara birebir halde devam edin.
  3. İşlem bitince bir yumurta sarısını bir kasede çırpın üzerine sürün.
  4. 180 derecede yaklaşık 20 dk üzeri kızarana kadar pişirin. İçi yumuşak dışı baklava yufkasıyla yapılmış üzere çıtır çıtır böreğiniz birinci sıcağı çıkınca servise hazır afiyet olsun. Takibe almayı unutmayın lütfen 🤗 sevgiler.

Çıtır Yufka Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Krep Pizza
Muhteşem Yoğurt Çorbası
Cacıklı Fellah Köfte (Videolu)
Glutensiz Poğaça
Ananaslı Portakallı Smoothie
Fırında Sebzeli Tavuk
Hdabla | © 2025 |