Islak Kek (Şekersiz Sayılır)
Islak Kek (Şekersiz Sayılır) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yumurtaları çırpmak için 2 çorba kaşığı şeker
- 1 orta uzunluk havuç
- Yarım çay bardağı pekmez yada hurma özü
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yaklaşık 1 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay bardağı doğranmış badem yada ceviz
- 1 portakalın kabuğunun rendesi
Islak Kek (Şekersiz Sayılır) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce yumurtaları şekerle köpürene kadar çırpıyoruz, üzerine sıvı yağ ve pekmezi döküp, tekrar karıştırıyoruz.
- Üzerine unu, kabartma tozunu birlikte eleyerek ilave ediyoruz karıştırıyoruz havucu rendenin ince tarafıyla rendeleyip, onu da karıştırıp, kalıba döküyoruz.
- Bademler bu evrede eklenirse çok tabana çökmez hafif bir karışmıyoruz çok üstte kalıp yanmasınlar diye.
- 170 derecede evvelden ısıtılmış fırında denetimli pişiriyoruz benim yaklaşık 20 dk fln sürdü fırından fırına değişebilir.
Afiyet olsun 🙏🏻
Islak Kek (Şekersiz Sayılır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












