Biber Kebabı

Biber Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet kırmızı tatlı biber
- 8 adet sivri biber
- 4 kuru soğan (yarım ay doğranmış)
- Yarım kilo kuzu eti
- 4 diṣ sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Su (salçayı açacak kadar)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Biber Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Et doğranır ve haṣlanır.
- Uygun bir fırın pişirme kabına et konur.
- Etin etrafına kesilmiş biber ve soğan konur.
- Sarımsaklar tüm olarak konur.
- Dilerseniz 1 adedini üzerine rendeleyebilirsiniz.
- Uygun bir kaba salça, tuz, karabiber ve göz kararı su konur ve karıştırılır.
- Salça sos hafif akışkan olmalı! evvel 1 çay bardağı kadar su ekleyin, kıvamı kalın ise su ekleyebilirsiniz.
- Salça sos yemeğin üzerine dökülür ve üzerine yağlı fırın kağıdı ile örtülür. 🛑
- Yağlı kağıdı lnceden ıslatıp eliniz ile bürüṣtürüp o denli örtmenizi tavsiye ederim.
- Önceden ısıtılmış, alt üst ayarlı 200 derecede fırının orta kısmında piṣmeye bırakılır. Pişme müddeti değiṣkenlik gösterir.
- Biberler yumuşamış ise üzerindeki yağlı kağıdı çıkarın ve tekrar fırına sürün.
- Üzerine kızardığında yemek hazırdır. Deneyeceklere kolay gelsin.
Biber Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

