Limonlu Zerdeçallı Çatlak Kurabiye

Limonlu Zerdeçallı Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 2 limon suyu
  • 2 limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı zerdaçal
  • 2 su bardağı +1 yemek kaşığı un (kontrollü, ben 3 bardak kullandım yumurtalarım büyüktü)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Bulamamak için;

  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Limonlu Zerdeçallı Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Malzemeler güzelce karıştırılır bir hamur yapılır.
  2. Hazırlanan hamur buzdolabında yarım saat dinlendirip biçim verilir.
  3. Şekil verdiğimiz kurabiyeler çokça pudra şekerine bulanır.
  4. 180 derecede 15 dakika pişirilir.

Limonlu Zerdeçallı Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Labneli Poğaça
Kuruvasan
Fırın Sütlaç (Tam Ölçülü Ve Defalarca Denenmiş Tarif)
Sebzeli Köfte
Ramazan Pidesi
Bol Çikolatalı Sufle
Hdabla | © 2025 |