Limonlu Zerdeçallı Çatlak Kurabiye
Limonlu Zerdeçallı Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 2 limon suyu
- 2 limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı zerdaçal
- 2 su bardağı +1 yemek kaşığı un (kontrollü, ben 3 bardak kullandım yumurtalarım büyüktü)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Bulamamak için;
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Limonlu Zerdeçallı Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Malzemeler güzelce karıştırılır bir hamur yapılır.
- Hazırlanan hamur buzdolabında yarım saat dinlendirip biçim verilir.
- Şekil verdiğimiz kurabiyeler çokça pudra şekerine bulanır.
- 180 derecede 15 dakika pişirilir.
Limonlu Zerdeçallı Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











