Poğoça
Poğoça Tanımı İçin Malzemeler
- 10 gram maya
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta(sarısı üzerine)
- 250 gram tereyağı ya da margarin
- 5 su bardağı un
Poğoça Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bir kaba un hariç tüm gereçleri ekleyip, karıştıralım akabinde denetimli bir formda unumuzu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Ardından limon büyüklüğünde modüller koparalım içine istediğiniz harcı koyup, üzerini kapatalım yumurta sarısı sürüp fırın tepsisine dizelim 20 dakika tepsi mayası yapalım.
- Ardından evvelce ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim, servise hazır. Afiyet olsun:)
Poğoça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














