Karamelli Cheesecake Topları
Karamelli Cheesecake Topları Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram labne
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı vanilin
- 2 paket burçak bisküvi
- 1/2 (yarım) su bardağı çekilmiş fındık
- 100 gram beyaz çikolata
- 100 gram sütlü çikolata
- Hazır yahut mesken imali karamel sosu
- Deniz/himalaya/kaya tuzu (hiçbiri yoksa sofra tuzu da olur)
Karamelli Cheesecake Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri robot yardımıyla çekin.
- Labne, pudra şekeri ve vanilini güzelce çırpın.
- Bu karışımın içine çekilmiş bisküvileri, fındığı, eritilmiş beyaz çikolatayı ekleyin. Çırpın.
- Eğer karışım cıvık olursa, biraz daha bisküvi ekleyebilirsiniz. Ben 2 paket ile yaptığım vakit çok sert olmadı lakin çok yumuşak da olmadı. Hal verebildiğini kıvamdaysa kâfi olacaktır.
- Ceviz büyüklüğünde topçuklar yapın. Bir tabağa yahut bir tepsiye yağlı kağıt serip üstüne bu topları yerleştirin. Daha sonra bunları 30 dakikalığına buzluğa koyun.
- Buzluktan çıkarmanıza az kaldığı vakit sütlü çikolatayı eritin.
- Topları buzluktan çıkarıp, eritilmiş sütlü çikolataya batırıp, tekrar farklı bir yağlı kağıt üzerine koyun.
- Üzerine karamel sosunu gezdirin. Elinizde hangi tuz varsa onu serpiştirin.
- İsteğe bağlı: karamel sosunu ekledikten sonra 20 dakikalığına buzluğa atabilirsiniz. Bu biçimde batırdığınız sütlü çikolata sertleşir ve yenmesi daha zevkli bir tecrübe sunar. Afiyet olsun 🤎.
Karamelli Cheesecake Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






