Krep Tarifi

Krep Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 tutam tuz

İsteğe bağlı tatlı krep için;

  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ (veya tereyağı – tavayı yağlamak için)

Krep Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve sütü bir kaba alıp, güzelce çırpın.
  2. Unu ve tuzu ekleyip, pürüzsüz kıvam alana kadar çırpmaya devam edin (topak kalmamalı)
  3. Tavayı yavaşça yağlayın ve ısıtın.
  4. Kepçeyle karışımdan alıp, tavaya dökün, tavayı eğerek yayılmasını sağlayın.
  5. Orta ateşte her iki tarafı da yavaşça kızarana kadar pişirin (yaklaşık 1-2 dakika)
  6. İstediğiniz iç harçla (peynir, çikolata, muz, reçel vs.) servis edin.

Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lazanya
Çikolatasız Çatlak Browni Kurabiye (Videolu)
Elmalı Fındıklı Kurabiye
Kırmızı Kapya Biberli Karnıyarık
Glütensiz Kuru Meyveli Kurabiye
Ekşi Mayalı Ekmek
Hdabla | © 2025 |