Fındıklı Kurabiye (Unsuz Ve Yağsız)
Fındıklı Kurabiye (Unsuz Ve Yağsız) Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram fındık
- 2 adet yumurta akı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
Üzerine bulamak için;
- Pudra şekeri
Fındıklı Kurabiye (Unsuz Ve Yağsız) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta akı ve şekeri mikserin yüksek bölümünde kremşanti kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Üzerine robottan çekilen fındık ve kakaoyu ekleyip, karıştıralım. Buzdolabında 1 saat dinlendirelim.
- Dinlenen harç yapış yapış bir kıvamda olduğu için dert yok elimiz batabilir lakin kaşıkla da yapabilirsiniz.
- Ben ceviz büyüklüğünde yaptım yuvarladıktan sonra pudra şekerine batırıp, yuvarlayalım.
- Tepsiye aralıklarla dizelim, zira biraz büyüyor pişince o yüzden çok taban tabana dizmeyelim.
- Fırını 170 derece fanlı ayara açalım. 12-13 dk pişirelim ve pişince biraz dışarda dinlensin, sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun tadı şahane muhakkak tavsiye ederim.
Fındıklı Kurabiye (Unsuz Ve Yağsız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













