Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr oda sıcaklığında margarin yahut tereyağı
  • 2 adet yumurta (1’inin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1/2 (yarım) çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke ( üzüm yahut elma)
  • 1/2 (yarım) demet dereotu
  • 3.5-4 su bardağı un

İçi için;

  • 1 kase lor peyniri

Üzeri için;

  • Ayırdığımız yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çörekotu

Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak poğaçanın hamurunu hazırlayalım. Uygun bir kaba margarin, yoğurt, sıvı yağ, sirke, tuz, şeker, yumurtayı alıp karıştıralım. 3 su bardağı unu ve kabartma tozunu ek edelim. Hamurumuzu yoğuralım. Kalan bir bardak unu yavaş yavaş ek ederek hamurumuza yedirelim.
  2. Son olarak ince kıyılmış dereotunu ek edip hamurumuza yedirelim.
  3. Hazırladığımız hamurdan cevizden biraz büyük modüller koparalım ve yuvarlayalım. Hazırladığımız kesimleri elimizle yahut tezgaha alıp açalım. Orta kısmına lor peynirini koyup, kapatalım. Ve tepsimize yerleştirelim. 25 adet poğaça elde ettim.
  4. Son olarak bir kasede üzeri için ayırmış olduğumuz yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştıralım.
  5. Tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzerine sürelim. Üzerine çörekotu serpiştirelim.
  6. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişirme mühleti fırına nazaran değiştiği için denetim ediniz. Afiyet olsun.

Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebze Yemeği
Sosisli Bohça Börek
Fırında Şeftali Reçeli
Beṣamelli Tavuk Dürüm (Fırında)
Tavada Pırasalı Kek
Sekıllı Çikolata Damlalı Muffın Pankek (Çocuklar Bunu Çok Sevecek)
Hdabla | © 2025 |