Dereotlu Poğaça
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr oda sıcaklığında margarin yahut tereyağı
- 2 adet yumurta (1’inin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1/2 (yarım) çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke ( üzüm yahut elma)
- 1/2 (yarım) demet dereotu
- 3.5-4 su bardağı un
İçi için;
- 1 kase lor peyniri
Üzeri için;
- Ayırdığımız yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Çörekotu
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak poğaçanın hamurunu hazırlayalım. Uygun bir kaba margarin, yoğurt, sıvı yağ, sirke, tuz, şeker, yumurtayı alıp karıştıralım. 3 su bardağı unu ve kabartma tozunu ek edelim. Hamurumuzu yoğuralım. Kalan bir bardak unu yavaş yavaş ek ederek hamurumuza yedirelim.
- Son olarak ince kıyılmış dereotunu ek edip hamurumuza yedirelim.
- Hazırladığımız hamurdan cevizden biraz büyük modüller koparalım ve yuvarlayalım. Hazırladığımız kesimleri elimizle yahut tezgaha alıp açalım. Orta kısmına lor peynirini koyup, kapatalım. Ve tepsimize yerleştirelim. 25 adet poğaça elde ettim.
- Son olarak bir kasede üzeri için ayırmış olduğumuz yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştıralım.
- Tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzerine sürelim. Üzerine çörekotu serpiştirelim.
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişirme mühleti fırına nazaran değiştiği için denetim ediniz. Afiyet olsun.
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









