Kuru Dolma
Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler
- 10 kuru patlıcan
- 15 kuru biber
- Üzüm yaprağı
İçi için:
- 3 soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı domates sosu
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Kimyon
- Karabiber
- Pulbiber
- Kuru nane
- Yarım demet maydanoz
- Bir kaç kısım dereotu
- Limon
- Nar ekşisi
- Bir kaç kısım taze nane
Sosu için:
- Sumak
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağını
- Yarım limon
- 1 su bardağı su
Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye bol sıcak su koyuyoruz ve kaynatıyoruz. Kaynayan suya evvelden ıslattığımız patlıcanları ve biberleri ek ediyoruz. Onlar kaynarken biz iç harcı hazırlayalım. Pirinçleri bol suyla yıkıyoruz.
- Tencereye 1 su bardağı zeytinyağını ekliyoruz üzerine ince ince doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyip pembe bir renk alana kadar kavuruyoruz.
- Üzerine domates sosunu, salçaları ekliyoruz ve pirinci de ekleyip karıştıralım. Yarım çay bardağı su ekliyoruz ve bir ölçü karıştırıyoruz.
- Baharatları ekliyoruz ve suyunu çekene kadar bekliyoruz maydanozu, dereotunu ve naneyi ekleyip limon ve nar ekşisini ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Sırayla evvel patlıcan ve biberleri doldurup tencereye koyuyoruz. Üzerine saydığımız sarmaları da koyuyoruz.
- Yarım su bardağı zeytinyağını, tuz ve sumağı ekleyip 1 su bardağı suyu da ekleyip üzerine bir kapak kapatıyoruz ki üzeri açılmasın. Altını kısık açalım ki hafif hafif pişsin ve daha lezzetli olsun. 👌👌.
Afiyet olsun 😊
Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











