Kuru Dolma

Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 kuru patlıcan
  • 15 kuru biber
  • Üzüm yaprağı

İçi için:

  • 3 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı domates sosu
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kuru nane
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir kaç kısım dereotu
  • Limon
  • Nar ekşisi
  • Bir kaç kısım taze nane

Sosu için:

  • Sumak
  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağını
  • Yarım limon
  • 1 su bardağı su

Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye bol sıcak su koyuyoruz ve kaynatıyoruz. Kaynayan suya evvelden ıslattığımız patlıcanları ve biberleri ek ediyoruz. Onlar kaynarken biz iç harcı hazırlayalım. Pirinçleri bol suyla yıkıyoruz.
  2. Tencereye 1 su bardağı zeytinyağını ekliyoruz üzerine ince ince doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyip pembe bir renk alana kadar kavuruyoruz.
  3. Üzerine domates sosunu, salçaları ekliyoruz ve pirinci de ekleyip karıştıralım. Yarım çay bardağı su ekliyoruz ve bir ölçü karıştırıyoruz.
  4. Baharatları ekliyoruz ve suyunu çekene kadar bekliyoruz maydanozu, dereotunu ve naneyi ekleyip limon ve nar ekşisini ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  5. Sırayla evvel patlıcan ve biberleri doldurup tencereye koyuyoruz. Üzerine saydığımız sarmaları da koyuyoruz.
  6. Yarım su bardağı zeytinyağını, tuz ve sumağı ekleyip 1 su bardağı suyu da ekleyip üzerine bir kapak kapatıyoruz ki üzeri açılmasın. Altını kısık açalım ki hafif hafif pişsin ve daha lezzetli olsun. 👌👌.

Afiyet olsun 😊

Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bal Kabaklı Kaşık Mama
Aşırı Lezzetli Yumurtalı Ekmek Üstü Kahvaltı
Köy Pastası (Babaanne Kurâbiyesi)
Bol Malzemeli Pizza
Mayalı Anne Poğaçası
En Güzel Muffin ️
Hdabla | © 2025 |