Soğan Dolması

Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet kuru soğan(iri olsun)
  • 150 gram dana kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanları yarım ay biçiminde dikey kesip kaynayan suya bırakıp, 15 dakika kadar kaynatıyorum.
  2. Başka bir kapta kıyma, kaynar su da yıkanan pirinç, nar ekşisi, baharatlar, yemeklik doğrayın kuru soğan, zeytinyağı, domates ve biber salçasını koyup elimle güzelce yoğuruyorum.
  3. Soğanlar piştikten sonra dikkatli bir biçimde en dış katmanından başlayarak yaprak yaprak çıkarıyorum.
  4. Elimde yaprağın iç kısmına kıyma harcımı koyup, dolma sarar üzere sarıp bor cama alıyorum.
  5. Bir kapta sos malzemelerimi karıştırın borcamdaki soğan dolmamın içine koyuyorum.
  6. Önceden ısıtılan fırına üzeri pişene kadar (190 derece de yaklaşık 35 dk ) soğan dolmamı pişiriyorum. Ben yaptıktan sonra çok beğendim misafirimde bayıldı umarım sizde beğenirsiniz 🙂

Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

En Çabuk Yeşil Erik Turşusu
Sağlıklı Meyveli Tatlı
Havuç Topu
Soğuk Kahve
Havuç Tarator
Yaz Salatası
Hdabla | © 2025 |