Soğan Dolması
Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet kuru soğan(iri olsun)
- 150 gram dana kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanları yarım ay biçiminde dikey kesip kaynayan suya bırakıp, 15 dakika kadar kaynatıyorum.
- Başka bir kapta kıyma, kaynar su da yıkanan pirinç, nar ekşisi, baharatlar, yemeklik doğrayın kuru soğan, zeytinyağı, domates ve biber salçasını koyup elimle güzelce yoğuruyorum.
- Soğanlar piştikten sonra dikkatli bir biçimde en dış katmanından başlayarak yaprak yaprak çıkarıyorum.
- Elimde yaprağın iç kısmına kıyma harcımı koyup, dolma sarar üzere sarıp bor cama alıyorum.
- Bir kapta sos malzemelerimi karıştırın borcamdaki soğan dolmamın içine koyuyorum.
- Önceden ısıtılan fırına üzeri pişene kadar (190 derece de yaklaşık 35 dk ) soğan dolmamı pişiriyorum. Ben yaptıktan sonra çok beğendim misafirimde bayıldı umarım sizde beğenirsiniz 🙂
Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











