Yalancı Tavuk Göğsü
Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı çok doldurmadan un
- 1 su bardağı şeker
- 125 gram tereyağ yada margarin (margarin kulandım)
- 1 paket vanilya
- 1,5 paket kakaolu bisküvi
Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle margarini tencereye alarak eritelim.
- Üzerine unu ekleyelim ve süratlice karıştırarak kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Sütü yavaş yavaş ekleyerek çırpıcı ile karıştıralım. Muhallebi yoğunlaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim ve ocaktan alalım.
- 5 dk kadar mikserle karıştıralım. Bu evrede muhallebinizin sakız üzere olmasını sağlayacaktır.
- Kabımızın tabanına biraz muhallebi ekleyelim ve bisküvilerimizi dizelim. Üstüne muhallebi yayıp tekrar bisküvi ekleyip kalan muhallebi ile kaplayalım
- Daha sonra oda sıcaklığına gelene tatlımızı 3-4 saat kadar buzdolabında dinlendikten sonra dilimleyerek servis edelim.
Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











