Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 kg salamura yaprak ( sıcak suda bekletilip tuzu alınmış )
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet domates rendelenmiş
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tutam maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 tutam dereotu (ince kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı sıcak su

Sunum için;

  • Limon

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencerede zeytinyağında ince küp doğranmış kuru soğanları pembeleşene kadar kavuralım.
  2. Salçaları atalım. Biraz kavurduktan sonra rendelenmiş domatesi ekleyelim. Yıkanmış pirinci de süzdükten sonra tencereye ek edelim. 3-4 dakika kavuralım.
  3. Baharatları, şekeri, kıyılmış maydanozu ve dereotunu ekleyip biraz soteledikten sonra 1 su bardağı sıcak su koyalım. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirelim ve ılımaya bırakalım.
  4. Salamura yaprakları sıcak suda 5-10 dakika bekletelim, tuzunu alalım. Saplarını ayıklayalım.
  5. Yaprağın damarlı kısmı üste gelecek formda tezgaha serelim. Ortasına iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyalım. Evvel yanlarını içe kıvırıp katlayalım. Rulo halini verelim.
  6. Tencerenin tabanına birkaç yaprak serelim. Sarmaları düzgünce dizelim.
  7. Üzerine limon dilimleri koyup, kalan zeytinyağını üzerine gezdirelim.
  8. 1 su bardağı sıcak suyu yavaşça ekleyelim. Üzerine kapatalım. Sarmalar dağılmasın diye. Kısık ateşte 30-40 dakika kadar pişirelim.
  9. Pişince ılımaya bırakalım. Sonra limon ile servis edelim.

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma
Efsane Elmalı Cevizi Kek
İncirli Tatlı
Çok Lezzetli Makarna Salatası
Fırında Sebzeli Sucuk
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Hdabla | © 2025 |