Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 kg salamura yaprak ( sıcak suda bekletilip tuzu alınmış )
- 2 su bardağı pirinç
- 3 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet domates rendelenmiş
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tutam maydanoz (ince kıyılmış)
- 1 tutam dereotu (ince kıyılmış)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı sıcak su
Sunum için;
- Limon
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencerede zeytinyağında ince küp doğranmış kuru soğanları pembeleşene kadar kavuralım.
- Salçaları atalım. Biraz kavurduktan sonra rendelenmiş domatesi ekleyelim. Yıkanmış pirinci de süzdükten sonra tencereye ek edelim. 3-4 dakika kavuralım.
- Baharatları, şekeri, kıyılmış maydanozu ve dereotunu ekleyip biraz soteledikten sonra 1 su bardağı sıcak su koyalım. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirelim ve ılımaya bırakalım.
- Salamura yaprakları sıcak suda 5-10 dakika bekletelim, tuzunu alalım. Saplarını ayıklayalım.
- Yaprağın damarlı kısmı üste gelecek formda tezgaha serelim. Ortasına iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyalım. Evvel yanlarını içe kıvırıp katlayalım. Rulo halini verelim.
- Tencerenin tabanına birkaç yaprak serelim. Sarmaları düzgünce dizelim.
- Üzerine limon dilimleri koyup, kalan zeytinyağını üzerine gezdirelim.
- 1 su bardağı sıcak suyu yavaşça ekleyelim. Üzerine kapatalım. Sarmalar dağılmasın diye. Kısık ateşte 30-40 dakika kadar pişirelim.
- Pişince ılımaya bırakalım. Sonra limon ile servis edelim.
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















