Güveçte Et Yemeğim
Güveçte Et Yemeğim Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg koyun yahut dana eti
- 3-4 adet soğan
- 2-3 adet doğranmış biber
- 3-4 adet patates
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ yahut zeytinyağ
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 3-4 yemek kaşığı konserve domates salçası
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı olağan salça
Güveçte Et Yemeğim Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etleri güzelce yıkıyoruz.
- Ve güveç tenceresinin içine etleri güzelce yerleştiriyoruz.
- Üzerine doğranmış soğan, patates, doğranmış biber, sarımsak, konserve domates salçası, olağan salça ek ediyoruz.
- Baharatlarınıda ekleyerek odun ateşinde kaynamaya bırakıyoruz.
- Etler ve sebzeler pişince servis yapıyoruz, afiyet olsun.
Güveçte Et Yemeğim Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








