Rizemin Karalahana Yemeği

Rizemin Karalahana Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 bağ kara lahana
  • 1 dolu kase barbunya
  • 1 modül iç yağı
  • 1 adet kemik
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet soğan
  • Yarım bardak zeytinyağı
  • 1 avuç pirinç
  • 1 avuç mısır unu
  • 1 lt su
  • Tuz
  • Toz kırmızı biber

Rizemin Karalahana Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Düdüklünün en altına barbunyaları ortasına da kemiği koyun. Üzerine haşlanmış doğranmış lahanaları koyun. Pirinci, mısır ununu ekleyin. İç yağını didikleyerek ekleyin.
  2. Salçasını ekleyin. Zeytinyağı, tuz, kırmızı toz biberi ekleyin. Doğranmış soğanları da ekleyip, üstünü kapatacak kadar kaynamış suyunu dökün.
  3. Düdüklünüzün pişirme biçimine nazaran pişirin. Afiyet olsun.

Rizemin Karalahana Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Panna Cotta
Fırın Tepsisinde Perde Pilav
Kisiel (Kıssel)
Magnolia
Muzlu Rulo Pasta
Hdabla | © 2025 |