Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • 3 adet orta uzunluk elma
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • Tercihen ceviz

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmalı harcımız için; 3 adet elmayı rendeleyip, 5 yemek kaşığı şeker ile suyunu salıp, çekene kadar elmaları pişirelim. 2 tatlı kaşığı tarçını içine dökelim. Hazırladığımız elmalı harcı hamurun üzerine dökelim.
  2. Oda sıcaklığına gelmiş margarini, pudra şekerini, yumurtayı yoğurdu ve sirkeyi bir kaba alıp homojen olana kadar karıştıralım. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, yoğuralım.
  3. Hamuru 4 eşit kesime ayıralım ve yuvarlak olacak halde (10 cm kalınlığında ince ye yakın bir şekilde) açalım açtığımız hamuru daha eşit olması için bir tencere kapağı yardımı ile yuvarlak halde keselim.
  4. Kestiğimiz modülleri da pasta dilimler üzere evvel 4’e sonra her parçayı tekrar 2’ye keserek 8 kesim elde edelim küçük üçgenlerimizin geniş kısmına elmalı harcımızı ekleyip, börek sarar üzere saralım.
  5. 180 derecelik evvelce ısıtılmış fırında 15-20 dakika hafif renk değiştirene kadar pişirelim kızarmasını beklemeyin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökerek servis yapın (bu ölçülerle 2 tepsi yaklaşık 40adet çıkmaktadır)
  6. Elmalı kurabiyenizi piştikten sonra üzerini kapatmayın ki kıyır kıyır kalsın. Afiyet olsun 🌸

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Ölçülü Spoonful Tarifi
Mısır Gevrekli Kurabiye
Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Süt Burger
Frambuazlı Beyaz Çikolatalı Kurabiye
Terbiyeli Kereviz Sapı Çorbası
Hdabla | © 2025 |