Tantuni

Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü
  • 2 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı (silme) kimyon
  • Yeteri kadar tuz
  • Haşlamak için su yaklaşık 2 çay bardağı
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ

İçi için

  • 1 adet soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet domates
  • Toz sumak
  • Limon

Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğsünü minik minik doğrayıp, saç tavaya alalım üzerini geçecek kadar yaklaşık 2 çay bardağı suyunu ekleyip haşlamaya bırakalım.
  2. Soğanı piyazlık doğrayıp maydanozuda küçük doğrayalım yarım limon ve toz sumağı ekleyip güzelce karıştıralım. Domatesleri de doğrayıp bir tabağa alalım.
  3. Haşlanıp suyunu çeken tavuk etine sıvı yağ ek edip rengi biraz dönene kadar kavuralım.
  4. Sacın ortasını açıp baharatları ekleyelim güzelce karıştırıp hafifçe kavuralım. Tantunimiz hazırr.
  5. Somunu ikiye bölelim ortasına tavuk etini soğan karışımını ve domates ekleyelim isterseniz limon sıkabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kızarmış Enfes Avokado Mezesi
Antakya Kısırı
Çok Kolay Puf Poğaça
Ordu Usulü Levrek Buğulama
Borcam Kebabı
Etli Topalak Yemeği
Hdabla | © 2025 |