Tantuni
Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk göğsü
- 2 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı (silme) kimyon
- Yeteri kadar tuz
- Haşlamak için su yaklaşık 2 çay bardağı
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
İçi için
- 1 adet soğan
- Yarım demet maydanoz
- 2 adet domates
- Toz sumak
- Limon
Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü minik minik doğrayıp, saç tavaya alalım üzerini geçecek kadar yaklaşık 2 çay bardağı suyunu ekleyip haşlamaya bırakalım.
- Soğanı piyazlık doğrayıp maydanozuda küçük doğrayalım yarım limon ve toz sumağı ekleyip güzelce karıştıralım. Domatesleri de doğrayıp bir tabağa alalım.
- Haşlanıp suyunu çeken tavuk etine sıvı yağ ek edip rengi biraz dönene kadar kavuralım.
- Sacın ortasını açıp baharatları ekleyelim güzelce karıştırıp hafifçe kavuralım. Tantunimiz hazırr.
- Somunu ikiye bölelim ortasına tavuk etini soğan karışımını ve domates ekleyelim isterseniz limon sıkabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







