Doğum Günü Pastası

Doğum Günü Pastası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağından 2 parmak eksik un
  • Bir çimdik tuz
  • 1 bardağa yakın ılık su

Pastacı kreması;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 kaşık un
  • 1 kaşık nişasta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için;

  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk su

Arası için;

  • İsteğe bağlı muz
  • Damla çikolata

Doğum Günü Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta beyazları tuzla çırpılıp bekletilir.
  2. Ardından öbür kapta sarılarına şeker eklenip yüksek ayarda çırpılır.
  3. Su, un, kabartma tozu, vanilin eklenir.
  4. Ardından beyazlar eklenip çırpılır.
  5. Kelepçeli kalıba yağlı kağıt konulup harç 180 derecede pişirilir.
  6. Arasındaki pastacı kreması için tüm materyaller sırayla eklenip pişirilir. Blenderdan geçirilip ılıtılır.
  7. Krem şanti için soğuk sütle şanti çırpılır, pembe renk için vişne suyu ve vişne ekledim ben.
  8. Daha sonra pişen pandispanya istenilen halde kesilir.
  9. Yapılan pastacı kreması ortaya sürülür muz ve damla çikolata koyulur.
  10. Ardından krem şantiyle hal verilir, isteğe bağlı süslenir.

Not: Ben pastayı evvel ortadan ikiye böldüm, daha sonra her parçayı da ortadan yarım daire olcak formda kestim ve kenar kısmını kesip aldım. Akabinde üstünü kremayla sıvazlayıp süsledim.

Doğum Günü Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Mayasız Poğaça
Kıymalı Mantı (Videolu)
Orjinal Pastane Poğaçası Tarifi
Ekşili Mercimek Yemeği (Kara Şimşek)
Damla Çikolatalı Kurabiye
Ispanaklı Gül Böreği
Hdabla | © 2025 |