Triliçe
Triliçe Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 1 paket krema
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı toz şeker
Karamel sosu için;
- 1 paket krema
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti (75 g)
Triliçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tatlının keki için karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri alalım, köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Daha sonra su, sıvı yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu ek ederek, çırpmaya devam edelim.
- Hazırladığımız kek hamurunu tepsimize dökelim.
- Önceden ısıttığımız 170°c fırında, yaklaşık 30-35 dakika kekimizin üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Kekimiz pişerken, tatlımızın karamel sosunu hazırlayalım.
- Kısık ateşte, şeker eriyip karamelize olana kadar kaşıkla karıştıralım.
- Karamelize olan şekerimizin üzerine tereyağını ekleyelim.
- Son olarak çalkaladığımız kremayı ek edelim. Bu kademede şekerler sertleşebilir. Karıştırmaya devam edin. Şekerler eriyecek ve çok hoş bir kıvamı olan karamel sos elde edeceksiniz.
- Hazır olan karamel sosumuzu, ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
- Güzelce kabarıp pişen kekimizi fırından çıkartalım. Sıcağının çıkması için 10 dakika daha bekletelim.
- Bu ortada kekimizi ıslatmak için derin bir kaba süt, şeker ve kremayı alalım ve karıştıralım. Büsbütün şekerleri eriyen şerbetimiz hazır.
- Kekimizin birinci sıcağı çıktıktan sonra, sütlü şerbeti güzelce çekebilmesi için üzerine kürdan ile delikler açalım.
- Sütün tamamını kekin üzerine gezdirelim. Sütü büsbütün çekene kadar dinlenmeye bırakalım.
- Krem şantiyi üzerinde yazan formda hazırlayalım.
- Sütü çeken kekimizin üzerine krem şantiyi sürelim. Bu kademede tatlının üzerini süslemek için krem şantiden 2 kaşık ayıralım.
- Son olarak büsbütün soğumuş olan karamel sosunu da tatlının üzerine gezdirelim.
- Ayırmış olduğumuz krem şanti ile tatlının üzerini ince ince çizgiler çizelim ve bir kürdan yardımı ile hal verelim.
- Trileçe tatlımız hazır. Buzdolabına dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun🫰
Triliçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










