Frambuazlı Cup
Frambuazlı Cup Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
Piştikten sonra;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz santi (2 li paketten sadece 1 tanesi)
- Yarım çay bardağı soğuk süt
- 1,5 paket kedi dili
- 1 kase frambuaz
Ganaj için;
- 1 paket krema
- 120 gram çikolata (bitter ve sütlü karışık)
Frambuazlı Cup Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, şeker, yumurta sarısı, un ve nişasta yeterlice karıştırılır, muhallebi kıvamına gelene kadar daima karıştırarak pişirilir, ocağın altını kapattıktan sonra tereyağı ve vanilya eklenir yağ eriyene kadar karıştırılır, 1 paket toz santi eklenir güzelce mikserle çırpılır,
- daha sonra yarım çay bardağı süt ek edilir son sefer çırpılır, doğranmış kedi lisanları eklenir, istediğiniz kadar frambuaz ek edilip karıştırıp kaselere konulup üzeri düzeltilir.
- Ganaj için; kremayı ısıtıp (kaynamayacak) doğranmış çikolata eklenir çikolata eriyene kadar karıştırılır, muhallebinin üzerine dökülür.
- Üzeri için; isterseniz beyaz çikolatayı benmari yordamı eritip, küçük bir poşete koyarak, ucunu makasla kesip çizgiler çekip ,bir kürdanla aşağı üst çekerek biçim verebilirsiniz, yada muhallebiden 1 kaşık ayırıp çok az sütle açıp o şekildede kullanabilirsiniz.
Frambuazlı Cup Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











