Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Haşhaşlı Kurabiye

Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Haşhaşlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı (beyazı dışına)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı ceviz içi
  • 250 gram haşhaş ezmesi
  • 3 su bardağına yakın un

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı sarı haşhaş
  • 1 adet yumurta beyazı

Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Haşhaşlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına un hariç tüm gereçleri alıp karıştıralım. en son unu denetimli olarak ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın.
  3. Önce yumurta akına daha sonra sarı haşhaşa bulayıp tepsimize alalım.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim soğuduktan sonra servis edelim.

Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Haşhaşlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sumak Ve Nar Ekşili Yaprak Sarması
Pankek
Zeytinyağlı Fasulye Tarifi
Bebeklere Kabak Çorbası
Mango Soslu Tabuk
Patates Salatası
Hdabla | © 2025 |