Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Haşhaşlı Kurabiye
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Haşhaşlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı (beyazı dışına)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı ceviz içi
- 250 gram haşhaş ezmesi
- 3 su bardağına yakın un
Üzeri için;
- 1 çay bardağı sarı haşhaş
- 1 adet yumurta beyazı
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Haşhaşlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına un hariç tüm gereçleri alıp karıştıralım. en son unu denetimli olarak ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın.
- Önce yumurta akına daha sonra sarı haşhaşa bulayıp tepsimize alalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim soğuduktan sonra servis edelim.
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Haşhaşlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










