Mercimek Cipsi

Mercimek Cipsi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 su bardağı sıcak su (mercimeği ıslatmak için)
  • Dilediğiniz baharatlar
  • Chia-çörekotu-haşhaş-susam
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yoğurt ve baharatlarla sos

Mercimek Cipsi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir bardak mercimeği yıkayıp bir kaba alıyorum, üzerine iki bardak sıcak su ekliyorum. İki saat bekletiyorum.
  2. İki saatin sonunda suyun tamamını çekmediyse süzüyorum. Süzdüğüm mercimeği rondoya alıyorum.
  3. Ben kekik, tuz kırmızı toz biber çok az da kajun baharatı ekledim ne isterseniz koyabilirsiniz.
  4. İki tatlı kaşığı chia tohumu, bir tatlı kaşığı çörekotu, iki tatlı kaşığı tane haşhaş, yarım su bardağı zeytinyağı ekleyip rondodan geçiriyorum.
  5. Hamur kıvamına geliyor ince bir katman olacak halde tepsiye yaydım ve şekillendirdim.
  6. 200 derece ısıtılmış fırında. 20-25 dk denetim ederek pişirdim. Yanına da baharatlı yoğurt sos ile servis ettim.

Mercimek Cipsi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Fındıklı Bol Çikolatalı Yaş Pasta
Kışlık Salamura Zeytin
Elmalı Bisküvili Kremalı Tart
Fırında Tavuk Pilav
Sünger Gibi Nefis Rulo Pasta
Tavuk Döner (Dondurucu Tarifleri)
Hdabla | © 2025 |