Mercimek Cipsi
Mercimek Cipsi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 su bardağı sıcak su (mercimeği ıslatmak için)
- Dilediğiniz baharatlar
- Chia-çörekotu-haşhaş-susam
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yoğurt ve baharatlarla sos
Mercimek Cipsi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir bardak mercimeği yıkayıp bir kaba alıyorum, üzerine iki bardak sıcak su ekliyorum. İki saat bekletiyorum.
- İki saatin sonunda suyun tamamını çekmediyse süzüyorum. Süzdüğüm mercimeği rondoya alıyorum.
- Ben kekik, tuz kırmızı toz biber çok az da kajun baharatı ekledim ne isterseniz koyabilirsiniz.
- İki tatlı kaşığı chia tohumu, bir tatlı kaşığı çörekotu, iki tatlı kaşığı tane haşhaş, yarım su bardağı zeytinyağı ekleyip rondodan geçiriyorum.
- Hamur kıvamına geliyor ince bir katman olacak halde tepsiye yaydım ve şekillendirdim.
- 200 derece ısıtılmış fırında. 20-25 dk denetim ederek pişirdim. Yanına da baharatlı yoğurt sos ile servis ettim.
Mercimek Cipsi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







