Tavuklu Perde Pilavı
Tavuklu Perde Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
İç materyali için;
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 bardak pirinç ( ben baldo kullandım)
- 3 yemek kaşığı çam fıstığı
- 5 yemek kaşığı kuş üzümü
- 400-500 gram tavuk eti
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Üzerini geçecek kadar kaynar su
Hamur için;
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı tuz
- 5 yemek kaşığı kabukları soyulmuş badem(süslemek için)
Kalıbı yağlamak için;
- Tereyağ
Tavuklu Perde Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel tereyağında çam fıstığını kavuruyoruz. Rengi dönünce yıkadığımız pirinçleri üzerine ekliyoruz.
- Kavurduktan sonra bir tencerede küp küp doğrayıp haşladığımız tavukları ve bu tavuklardan kalan suyu tencereye ekliyoruz. (etleri haşlarken kullandığımız suyu pilavda kullanabilirsiniz) suyu göz kararı üzerine geçecek kadar eklemeniz kâfi olacaktır.
- En son baharatları ve tuzu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Pilav piştikten sonra yıkanan kuş üzümlerini ekleyin (pilava renk vermesin diye en son eklenir. )hamur için un, yumurta, tuz ve sudan ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru dinlenmeye bırakın.
- O sırada suda beklettiğimiz bademlerin kabuklarını soyun. Pilav soğuduktan sonra kek kalıbını yağlayın ve kabuğu soyulmuş bademlerle süsleyin.
- Hamuru ince biçimde açıp pilavı koyun. Hamurun kenarlarını kek kalıbının altına getirin. 200 derece de pişirin.
Tavuklu Perde Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







