Şehriye Salatası
Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı şehriye
- 8 su bardağına yakın sıcak su
- 1 orta uzunluk kavanoz kornişon tursu
- 1 orta uzunluk kavanoz közlenmis biber
- 1 konserce mısır
- 2 adet limon
- 1 yemek kaşığı tuz (damak tadınıza nazaran değişebilir)
- Sıvı yağ
- Yarım demet dereotu
- 1 bağ taze soğan
- Yarım demet maydanoz
Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şehriyeyi uygum bir tencereye alıp sıvı yağda kavuralım rengi değişince sıcak suyu ekleyelim (su ölçüsü şehriyenizin markasına nazaran değişkenlik gösterebilir denetimli ekleyelim) ve kısık ateşte pişirelim, suyunu çektiğinde altını kapatıp havlu kağıt örtelim ve dinlenmeye bırakalım.
- Yeşillikleri turşuyu ve kapya biberi küçük küçük doğrayalım. Şehriye soğuduğunda bütün gereçleri karıştıralım. En son limonumuzu sıkalım ve servis edelim afiyet olsun 🌸
Şehriye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






