Kıymalı Patates Sarma
Kıymalı Patates Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet orta uzunluk patates
- 1 çorba karesi kaşar peyniri rendesi
- 5-6 kısım maydanoz
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç materyali için:
- 500 gram kıyma
- 2 adet kapya biber
- 2 adet sivri biber
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Karabiber, pul biber, tuz
- 1 tutam maydanoz
- Sıvı yağ
Kıymalı Patates Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel iç gerecini hazırlayıp kenara koyalım. Bunun için soğanı yağda kavuralım, içerisine küçük küçük doğranan biberleri ek edelim.
- Kavrulduktan sonra kıymayı, salçayı ve baharatları ek edip kavuralım. Sonrasında soğuması için kenara alalım.
- Şimdi patatesimizi hazırlayalım. Patatesleri rendeden geçirip suyunu sıkalım. İçerisine kaşar peyniri, maydanoz, yumurta, baharat ve tuzu ekleyip, yoğuralım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye harcımızı basalım ve 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- İçerisine kıyma harcımızı dökelim ve yayalım. Dürüm halinde saralım.
- Üzerine kaşar rendesi koyup fırınlayalım. Üzerine pul biber, dere otu serpip servis edelim. Afiyet:)
Kıymalı Patates Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














