Misket Kurabiye

Misket Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta (sarısı dışına)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • (isterseniz 2 çay bardağı yalnızca sıvı yağ ekleyebilirsiniz.)
  • Yarım çay bardağı çörekotu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Misket Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvıyağ zeytinyağı ve yumurta akını derin bir kaba alıp karıştıralım. Tuz kabartma tozu ve şekeri ilave edip azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  2. Hamur biraz toparlandıktan sonra çörek otunu ekleyip yoğurmaya devam edelim. Ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra minik fındık büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayım fırın tepsisine dizelim.
  3. Yumurta sarısını üzerine sürüp, evvelden ısıtılmış 200 derece fırında kurabiyelerin üzeri kızarana kadar pişirelim. Minik atıştırmalık kurabiyelerimiz hazır afiyet olsun 🤗.

Misket Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mayasız Kolay Pişi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayatlamayan Yumuşacık Poğaça Tarifi
Havuçlu Salata
Mangal Tadında Tavuk Şiş
Sulu Köfte
Atom Kurabiye (İncir Dolgulu)
Pastane Usulü Alman Pastası (Videolu)
Hdabla | © 2025 |