Yüksek Antioksidanli Soğan Dolması

Yüksek Antioksidanli Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 3adet büyük kuru soğan
  • 1 lt sıcak su
  • 100 gr kıyma
  • 1.5yemek kaşığı domates salçası
  • 1adet soğan
  • 4/5 kol yeşil soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yarım çay bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı biber salça
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzerini kapatmak için 1 adet yağlı kağıt 1 adet alüminyum folyo

Yüksek Antioksidanli Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sıcak suyumuzu koyalım. Kuru soğanları yarım kesilmiş biçimde suyun içerisine atalım 15 dakika kaynatalım daha sonra sudan çıkartalım tek tek katmanlarından ayıralım.
  2. İç harcı için tencereye yarım çay bardağı sıvı yağını alalım. Kuru soğanlarımızı koyalım biraz kavuralım kıymayı da koyalım üzerine salça domates koyup biraz daha kavuralım.
  3. Yıkadığımız pirinci ekleyelim baharatları tuzu koyalım. Biraz daha kavuralım yeşil bir soğan ve maydanozlarımızı ekledikten sonra harcın üzerine bir buçuk su bardağı sıcak suyumuzu ekleyelim. Demlemeye bırakalım.
  4. Katmanlarını ayırdığımız soğanların içerisine iç harçtan bir tatlı kaşığı olacak halde koyup saralım.
  5. Tepsimize dizelim hazırladığımız sosu üzerine gezdirelim. Sosumuzu kaynatmaya gerek yoktur.
  6. Üzeri yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile kapatılır. 200 derece fırına 30 yahut 40 dakika içerisinde denetimli bir formda pişirilir.
  7. Eğer soğanlarımız biraz canlı ise sıcak su ekleyip, tekrardan fırına sürebilirsiniz.

Yüksek Antioksidanli Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Saklı Bahçe Kurabiyesi
Damaklarda Tat Bırakacak Kuş Salatası
Havuç Tarator (Videolu)
Yelpaze Patlıcan
Kremalı Tavuklu Fettuccine Tarifi (Videolu)
Çıtır Dondurulmuş Börek
Hdabla | © 2025 |